ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τότεναμ-Αστέρας 5-1: Μάθημα ελήφθη, σας περιμένουμε! (VIDEO)

Ο Αστέρας δεν άξιζε σε καμία περίπτωση την ήττα με 5-1 όμως κατάλαβε για τα καλά το επίπεδο μιας ομάδας όπως η Τότεναμ που δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να οδηγήσει το παιχνίδι σε ένα βαρύ για τον αντίπαλο σκορ.

Δύο καταπληκτικά γκολ των γηπεδούχων με τον Κέιν στο 13’ και τον Λαμέλα στο 30’ έκοψαν τη φόρα των Αρκάδων που είδαν τους δύο παίκτες των Λονδρέζων να πρωταγωνιστούν και στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα ακόμη του Λαμέλα (66’) και δύο γκολ του Κέιν (75’, 81’) έφεραν το 5-0.  Ο Αστέρας κατάφερε να σκοράρει στο 89’ με εκτέλεση φάουλ του Μπαράλες και ενώ ο Κέιν είχε πάρει θέση τερματοφύλακα καθώς ο Γιορίς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα δύο λεπτά πριν έπειτα από ανατροπή στον Τσοκάνη.

Ο Αστέρας μπήκε με σχέδιο και σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον ισχυρότερο αντίπαλο που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ποτέ. Η διαχείριση του ματς έμοιαζε επιτυχημένη όμως δύο καταπληκτικά γκολ της Τότεναμ την έφεραν στο πρώτο μισάωρο μπροστά στο σκορ. Οι Αρκάδες κατέβηκαν για να παίξουν ποδόσφαιρο, να κρατήσουν μπάλα και να γίνουν απειλητικοί. Και το έκαναν πολύ νωρίς, μόλις στο 6΄με τον Μάσα να βγαίνει σε τετ α τετ, χωρίς όμως την επιθυμητή κατάληξη. Από την άλλα μεριά οι Σπερς είδαν στο 13’ τον Κέιν να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του Κοσίτσκι κάνοντας το 1-0. 

Η αντίδραση του Αστέρα ήταν άμεση. Ο εξαιρετικός Τσοκάνης βρέθηκε μπροστά από τον Γιορίς όμως περισσότερο ξαφνιάστηκε, παρά δοκίμασε να πλασάρει και η ευκαιρία πέρασε για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε με κεφαλιά του Ζησόπουλου στο 25’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε και τρία λεπτά αργότερα έγινε η φάση που θα στοιχειώνει για μέρες παίκτες, φιλάθλους και φυσικά τον πρωταγωνιστή. Ο Φακούντο Πάρα έκανε το κοντρόλ στην μικρή περιοχή βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Γάλλο τερματοφύλακα, σούταρε, νικήθηκε από τον Γιορίς, στην επαναφορά δοκίμασε και πάλι να σκοράρει βλέποντας τον Φάζιο να διώχνει πάνω στη γραμμή…

Μέχρι να καταλάβει ο Αστέρας πως χάθηκε μία τόσο μεγάλη ευκαιρία για το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα ήρθε και το 2-0. Όχι απλά. Αλλά με ένα γκολ που θα βλέπουμε για χρόνια, που βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο της χρονιάς, που θα μπαίνει σε εκπομπές και αφιερώματα. Ο Λαμέλα βρέθηκε έξω από την περιοχή, είχε την έμπνευση να φέρει το αριστερό πόδι πίσω από το δεξί και με το μυτάκι έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κοσίτσκι. 

Ο Αστέρας είχε την ατυχία να δεχτεί δύο σπάνια γκολ σε ένα πρώτο ημίχρονο που παρουσιάστηκε διαβασμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει την μεγάλη Τότεναμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο σύλλογος της Πελοποννήσου κατέβηκε με την ίδια λογική και με σκοπό να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Το πρώτο τέταρτο έμοιαζε ιδανικό αλλά έλειψε η ουσία. Στο 51’ σουτ του Ουσέρο κατέληξε σε κόρνερ έπειτα από κόντρες, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πάρα δεν πρόλαβε τους αμυντικούς μπροστά από την εστία και όλα αυτά μαζί με τον επόπτη που σήκωνε οφσάιντ από το πουθενά δοκιμάζοντας τις αντοχές του Αστέρα. 

Η Τότεναμ με… κάβα τα γκολ του πρώτου μέρους δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμό. Γνώριζε πως θα βρεθεί η στιγμή για την νιώσει η αντίπαλη άμυνα. Ακριβώς αυτό συνέβη. Στο 66’ και πάλι ο Λαμέλα με διπλή προσπάθεια έπιασε έναν κεραυνό μέσα από την μεγάλη περιοχή και νίκησε και πάλι τον Κοσίτσκι γράφοντας το 3-0. 

Στο 69’ οι Αρκάδες είδαν τον Γιορίς να κάνει την απόκρουση του αγώνα όταν σε γυριστό σουτ του Ουσέρο ο γκολκίπερ της Τότεναμ έκανε την εκτίναξη στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 75’ ο Κέιν έκανε το 4-0 στο πιο εύκολο γκολ του αγώνα καθώς βρέθηκε ολομόναχος σε κενό τέρμα και πλάσαρε εύστοχα. Στο 81’ ήρθε το χατ τρικ για τον Κέιν που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο βαρύ 5-0.

Ο Αστέρας άξιζε το γκολ και έφτασε μία ανάσα πριν από το να το πετύχει όταν στο 87’ ο Τσοκάνης έκανε την κούρσα, δοκίμασε να περάσει τον Γιορίς, όμως ο τερματοφύλακας της Τότεναμ τον ανέτρεψε αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα. 

Οι Αγγλοι είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους και ο Κέιν φόρεσε τα γάντια και έκατσε κάτω από τα γκολπόστ. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Μπαράλες με τον σκόρερ των τριών τερμάτων να μην καταφέρνει να μπλοκάρει τη μπάλα και τον Αστέρα να παίρνει το γκολ της τιμής που τόσο, μα τόσο, πολύ δικαιούταν! 

 

Το LIVE της αναμέτρησης

 

- Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ζέσταμά τους και φεύγουν για τα αποδυτήρια.

- Διάταξη 4-2-3-1 για την Τότεναμ. Ο Γιορίς θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ντάιερ στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ντέιβις στο αριστερό και οι Βερτόνγκεν και Φάζιο στο κέντρο της άμυνας. Οι Καπουέ και Ντεμπελέ θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, αριστερά ο Τάουσεντ, δεξιά ο Λαμέλα και στον άξονα ο Κέιν, πίσω από τον Αντεμπαγιόρ.

- Ίδια διάταξη και για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Κοσίτσκι θα είναι στο τέρμα. Ο Λούι θα είναι δεξιά, ο Παντελιάδης αριστερά και οι Σανκαρέ με τον Ζησόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Μουνάφο με τον Ουσέρο θα είναι τα δυό χαφ. Ο Ρόλε θα κινείται στο άξονα, ο Μάσα δεξιά, ο Τσοκάνης αριστερά και ο Πάρα στην επίθεση.

Βγαίνουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Με λευκές εμφανισεις η Τότεναμ, με μπλε ο Αστέρας Τρίπολης.

1' Έναρξη της αναμέτρησης με την Τότεναμ στη σέντρα.

5' Το 0-0 παραμένει στο παιχνίδι, με τον Αστέρα, αν και πολύ νωρίς, να στέκεται καλά.

6' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Πάσα του Ουσέρο στην πλάτη της άμυνας της Τότεναμ, ο Μάσα φεύγει μόνος, σουτάρει από το ύψος της περιοχής, η μπάλα φεύγει άουτ.

13' Γκολ για την Τότεναμ με τον Κέιν. Ο Κέιν πιάνει ένα μακρινό σουτ, δεν αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Κοσίτσκι και 1-0 για τους Άγγλους.

19' Τρομερή κάθετη πάσα του Ουσέρο, ο Τσοκάνης τετ-α-τετ με τον Γιορίς, αλλά δεν προλαβαίνει να πλασάρει και ο Γάλλος τερματοφύλακας διώχνει με το κεφάλι.

20' Μακρινό σουτ του Ρόλε, η μπάλα στα χέρια του Γιορίς.

25' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ, ο Ζησόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα φεύγει άουτ.

28' ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΠΛΗ ευκαρία για τον Αστέρα. Ο Πάρα κάνει κοντρόλ μόνος απέναντι στον Γιορίς, αρχικά αποκρούει ο Γάλλος, στην επαναφορά ο Φάζιο διώχνει πάνω στην γραμμή.

30' Γκολ για την Τότεναμ. Αμέσως μετά την τρομερή ευκαιρία του Αστέρα, ο Λαμέλα, με ένα καταπληκτικό γκολ με το αριστερό, πίσω από το δεξί, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσίτσκι κάνοντας το 2-0.

Ο Αστέρας στέκεται καλά, έχει απειλήσει, ωστόσο με δύο τελικές έξω από την περιοχή, η Τότεναμ είναι μπροστά στο σκορ 2-0.

37' Κίτρινη κάρτα στον Παντελιάδη για φάουλ πάνω στον Τάουσεντ.

45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου. Ο Αστέρας πάει στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 2-0, ωστόσο σίγουρα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του.

 

Β' μέρος:

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

Καμία αλλαγή για τις δύο ομάδες.

51' Σουτ του Ουσέρο, η μπάλα κοντράρει, παρά το ότι έχει καλές προοπτικές το σουτ του Ισπανού.

55' Σουτ του Λούι, κόντρες, ο Πάρα στην μικρή περιοχή, τον προλαβαίνουν οι Άγγλοι αμυντικοί.

Καλύτερος από την Τότεναμ ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο. Έχει φάσεις και προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

66' Γκολ για την Τότεναμ με τον Λαμέλα. Διπλή προσπάθεια για τον Αργεντινό, στη δεύτερη δεν αστοχεί, στην κλειστή γωνία του Κοσίτσκι και απλά κάνει το 3-0 η Τότεναμ.

69' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Ουσέρο πιάνει ένα σουτ την κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γιορίς δείχνει την κλάση του και διώχνει σε κόρνερ.

71' Σουτ του Ρόλε, η μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Γιορίς.

72' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Μπαράλες στη θέση του Ρόλε.

75' Γκολ για την Τότεναμ. Ο Αντεμπαγιόρ σουτάρει, ο Κοσίτσκι δεν διώχνει καλά, ο Κέιν κάνει το 4-0 σε κενή εστία.

76' Αλλαγές για την Τότεναμ. Ο Λαμέλα έξω, ο Έρικσεν μέσα. Ο Τσαντλί επίσης μέσα, ο Αντεμπαγιόρ έξω.

79' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Νίκο Φερνάντεθ στη θέση του Πάρα.

81' Γκολ για την Τότεναμ με τον Κέιν και πάλι. Χατ-τρικ από τον μέσο της Τότεναμ, ο οποίος με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Φάζιο, ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

82' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Μπακασέτας στη θέση του Μάσα.

83' Αλλαγή για την Τότεναμ. Ο Λένον στη θέση του Τάουσεντ.

87' Φάουλ του Γιορίς στον Τσοκάνη έξω από την περιοχή και κόκκινη κάρτα στον Γάλλο τερματοφύλακα. Φάουλ σε καλό σημείο για τον Αστέρα. ΗΤότεναμ θα παίξει με τερματοφύλακα τον Κέιν, ο οποίος έχει κάνει χατ-τρικ.

89' Γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Μπαράλες. Εκτέλεσε το φάουλ, ο Κέιν, δεν είναι τερματοφύλακας, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και οι Αρκάδες σκοράρουν.

Τέλος στο παιχνίδι. Ο Αστέρας Τρίπολης γνωρίζει την ήττα με σκορ 5-1 από την Τότεναμ, η οποία πλέον, είναι στην κορυφή του ομίλου.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): 1. Γιορίς, 15. Ντάιερ, 21. Φάζιο, 5. Βερτόνγκεν, 33. Ντέιβις, 11. Λαμέλα, 17. Τάουσεντ, 19. Ντεμπελέ, 29. Καπουέ, 10. Αντεμπαγιόρ, 18. Κέιν.

Στον πάγκο: 13. Φορμ, 6. Κίρικες, 7. Λένον, 22. Τσάντλι, 23. Έρικσεν, 25. Σταμπουλί, 9. Σολδάδο.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): 1. Κοσίτσκι, 27. Λούι, 3. Παντελιάδης, 15. Σανκαρέ, 13. Ζησόπουλος, 5. Μουνάφο, 8. Ουσέρο, 19. Τσοκάνης, 7. Μάσα, 10. Ρόλε, 23. Πάρα.

Στον πάγκο: 21. Θεοδωρόπουλος, 77. Κυριακόπουλος, 11. Νίκο, 9. Μπαράλες, 14. Μπακασέτας, 39. Μπαντιμπανγκά, 70. Γιαννιώτας.

Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)
Βοηθοί: Τόμας Σομολάνι (Σλοβακία), Τόμας Μόκος (Σλοβακία)
Γήπεδο: White Hart Lane

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων