Επικαιροτητα Χωριό στην Ισπανία γύρισε στο παλιό του νόμισμα!
Σαββατο, 12 Μαιου 2012 15:34

Χωριό στην Ισπανία γύρισε στο παλιό του νόμισμα!

Written by  arcadia-sports
Rate this item
(1 Vote)

Ενα χωριό στην Ισπανία δεν περιμένει να καταρρεύσει το ευρώ... Γύρισε ήδη στο παλιό του νόμισμα!

 

Απελπισμένοι οι κάτοικοι του χωριού Βιγιαμαγιόρ δε Σαντιάγο, 80 μίλια νοτιοανατολικά της Μαδρίτης, αποφάσισαν να κάνουν κάτι... ριζοσπαστικό για να δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία:να γυρίσουν το χρόνο πίσω, στο παλιό νόμισμα της χώρας!

Είχε άλλωστε κρατήσει πεσέτες μετά την αλλαγή του νομίσματος σε ευρώ, γιατί δεν εμπιστεύτηκαν ποτέ το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η κρίση «χτύπησε» το Βιγιαμαγιόρ δε Σαντιάγο, όπου το 1/3 από τους 2.500 κατοίκους είναι άνεργοι.

Με βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα, να έχουν αυξηθεί μέχρι και 43% τα τελευταία χρόνια, οι έμποροι αποφάσισαν να κάνουν τις συναλλαγές τους με πεσέτες. 30 επιχειρήσεις άρχισαν να δέχονται πεσέτες από τον Ιανουάριο.

Οι κάτοικοι του χωριού ευελπιστούν τώρα ότι το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Και μάλιστα ελπίζουν να γίνουν η φλόγα που θα ανάψει το φιτίλι μιας πανεθνικής αντίδρασης. Εκτιμάται, ότι οι Ισπανοί πολίτες έχουν κρατήσει πεσέτες, αξίας 1,7 δισ. ευρώ!

Και όταν τελειώσει η διαδικασία να πληρώνει ο κόσμος με πεσέτες, οι επιχειρηματίες θα πάνε τα χρήματα στην Κεντρική Τράπεζα και θα τα ανταλλάξουν με ευρώ.

Βλέπετε, αντίθετα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (όπως και η Ελλάδα), η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας εξακολουθεί να «αλλάζει» τις πεσέτες με ευρώ και ποτέ δεν υπήρξε προθεσμία για αλλαγή χρημάτων.

Πηγή: newsit.gr

Last modified on Σαββατο, 12 Μαιου 2012 12:42

Leave a comment

Τα πεδία με τον (*) είναι υποχρεωτικά.
(Βασικό HTML επιτρέπεται)